Interim – väliaikainen, kahden tapahtuman välissä oleva jakso.

Kun puhutaan vuokrajohtajuudesta, on se tyypillisimmillään johtamista, joka tapahtuu vanhan ja uuden välissä. On kyse sitten toimintamalleista, prosesseista, liiketoiminnasta tai kulttuurista. Väliaikaisuus liittyy usein siihen, että tarvitaan joku, joka saa asiat liikkeelle, ihmiset syttymään ja oivaltamaan tai varmistamaan, että tehdään, kuten on sovittu. Toki se voi olla myös pilotointia, jonka jälkeen johdon on helppo tehdä päätös uuden jatkamisesta tai sen hautaamisesta.

Kysymys, joka on monen huulilla. Miksi? Siksi, ettei aina ei ole kustannustehokasta palkata johtajaa, kun tarve oikeasti on hetkellinen. Tai kun yrityksen oman johdon ja esimiesten aika tai osaaminen ei riitä. Ja joskus johdon päätöksenteko tarvitsee tukevampaa dataa kuin asiakas- tai henkilöstötutkimukset.

Mistä on hyvät vuokrajohtajat tehty? Kyvystä oppia ja oivaltaa nopeasti. Energiasta. Ahkeruudesta. Sinnikkyydestä. Hyvästä, valmentavasta johtamisesta. Ratkaisukeskeisyydestä. Kovasta tekemisestä. Toimeksiannoissa on usein aikaa vähän ja tietoa vielä vähemmän. Oleellisinta on kuinka nopeasti vuokrajohtaja saa ihmiset tekemään sovittuja asioita. Siksi johtamiskyvyt nousevat vuokrajohtajan yhdeksi tärkeimmäksi ominaisuudeksi. Monet mahdottomalta tuntuvat asiat tulevat mahdollisiksi, kun johtaja saa kaikki haluamaan samaa asiaa.

Mistä on hyvät toimeksiannot tehty? Selkeästä tavoitteesta ja konkreettisista mittareista. Ylimmän johdon tuesta ja luottamuksesta. Hyvästä ja aktiivisesta viestinnästä.

Mitä me Kulmia Groupissa tarjoamme? Vuokrajohtajaa, jolla on toistakymmentä vuotta kokemusta johtamisesta, myynnistä, asiakaspalvelusta, asiakaskokemuksesta ja henkilöstön kehittämisestä. Ja kun vuokrajohtajan työmme on tehty, etsimme tarvittaessa kyvykkään johtajan työsuhteeseen jatkamaan työtä.

Mikäli haluat jutella lisää, ole yhteydessä niin soitan tai tulen käymään. Voi olla, että soitan joka tapauksessa.

-Tiina Kalliokoski, vuokrajohtaja & kumppanikonsultti Kulmia Group Oy

Tiina Kalliokoski
Tiina KalliokoskiKumppanikonsultti