Case: Rejlers Finland

Tehokkaita työkaluja muutoksen läpivientiin ja ratkaisumyyntiin

”Toimintamallin oli joustettava matkan varrella, ja niin myös tapahtui. Jokainen sai apua ja uusia työkaluja juuri itselleen tärkeimpiin osaamisalueisiin.”

Aki Hakkarainen, Infra-liiketoiminnan johtaja, Rejlers Finland

Rejlers

Rejlers Finland kaipasi asiantuntevaa sparrausapua organisaatiomuutokseensa sekä ratkaisumyynnin tehostamiseen. Kulmia johdatti Rejlersin muutosten läpi tehokkaamman ja sujuvamman arjen äärelle.

Rejlersillä organisaation muutosprosessien onnistuminen ja strategian jalkautus haluttiin varmistaa ulkopuolisen asiantuntijatahon avulla. Kun projektissa kaikki meni nappiin, Rejlers pyysi Kulmian apua myös ratkaisumyynnin aktiivisuuden kasvattamiseen.

Tahdoimme sparrauskumppanin, joka keskittyy kanssamme muutoksen käytännön läpivientiin sekä antaa henkilöstöllemme tarvittavat työkalut, jotta he onnistuvat työssään mahdollisimman hyvin. Olimme tyytyväisiä tuloksiin, ja kun hieman myöhemmin lähdimme vahvistamaan organisaatiomme myynnillisyyttä, luotimme jälleen Kulmian asiantuntemukseen”, kertoo Rejlersin Infra-liiketoiminnan johtaja Aki Hakkarainen.

Apua muutosprosessin läpiviennin turvaamiseen

Yhteistyön ensimmäisen vaiheen kynnyksellä valmennukseen osallistuneet henkilöt olivat vaihtaneet organisaation sisällä päällikkötehtävistä johtajarooliin. Rejlersillä tahdottiin varmistaa, että he saivat uudet roolinsa haltuun mahdollisimman tehokkaasti.

Etenkin kiireen keskellä saatetaan tarttua helposti vanhaan, tuttuun ja turvalliseen, vaikka se ei enää vastaisikaan uutta työnkuvaa. Näihin muutoksiin keskittyminen oli Kulmian asiantuntijoiden ydintehtävä,” Hakkarainen kertoo.

Hakkaraisen mukaan etenkin kahdenkeskeiset sparraustuokiot olivat tehokkaita. Muutoksen iso kuva oli kaikille sama, mutta henkilöt tulivat uusiin rooleihinsa eri taustoista.

Toimintamallin oli joustettava matkan varrella, ja niin myös tapahtui. Jokainen sai apua ja uusia työkaluja juuri itselleen tärkeimpiin osaamisalueisiin.

Konkreettisia myynnin kehittämisen työkaluja

Yhteistyön toisen vaiheen tavoitteena oli myynnin kehittäminen. Mukana olevien henkilöiden lähtötaso ja odotukset kartoitettiin huolellisesti ennakkotehtävän avulla.

Kulmian vetämät kehityspajat tarjosivat käytännönläheistä valmennusta myyntitaitoihin. Kokonaisuus toteutettiin joustavasti lähitapaamisten ja Teams-valmennuksen yhdistelmänä, ja välitehtävät tukivat konkreettisesti asiakkuuksiin liittyvää ryhmä- ja yksilökasvua.

Aki Hakkarainen on tyytyväinen sekä projektien tuloksiin että niiden järjestelyihin.

Aikataulut pitivät jämptisti puolin ja toisin. Molempiin kokonaisuuksiin luotiin selkeä suunnitelma ja eri vaiheista sovittiin yhdessä. Sparrausprojektien myötä muutokset ovat sulautuneet luonnollisesti osaksi Rejlersin arkea ja malli on toiminut halutulla tavalla”, Hakkarainen kiittää lopuksi.

Rejlers on teknisen alan suunnittelu- ja konsultointiyhtiö, joka luo tulevaisuuden toimivaa yhteiskuntaa ja edistää vihreää siirtymää. Olemme asiakkaidemme luotettu kumppani teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran hankkeissa sekä johdon tekninen neuvonantaja kestävissä energiaratkaisuissa. Yli 1000 asiantuntijaamme ovat läsnä yli 20 paikkakunnalla Suomessa. Olemme osa Tukholman pörssissä listattua Rejlers-konsernia, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Abu Dhabissa.

rejlers.fi

”Etenkin kiireen keskellä saatetaan tarttua helposti vanhaan, tuttuun ja turvalliseen, vaikka se ei enää vastaisikaan uutta työnkuvaa. Näihin muutoksiin keskittyminen oli Kulmian asiantuntijoiden ydintehtävä,”

Aki Hakkarainen, Infra-liiketoiminnan johtaja,
Rejlers Finland

KYSY MINULTA LISÄÄ

Tomi Viitala

Tomi Viitala